Energietherapie

Wat is energietherapie?

Energietherapie, ook wel healing genoemd, is één van de oudste vormen van genezing. De trillingen van het energieveld, de aura’s en chakra’s kunnen gehoord en gevoeld worden door degenen die hier gevoelig voor zijn. En ik heb dat geluk! Tijdens een sessie stuur ik een positieve stroom energie naar verschillende delen van het lichaam van jouw paard of pony om negatieve, oude of overtollige energie los te maken. Energietherapie bij paarden kan succesvol zijn voor het evenwicht in alle systemen resetten, om zich emotioneel te kunnen uiten en om het herstel van het lichaam te versnellen bij ziekte en blessures. Een sessie kan ook preventief worden gebruikt, om eventuele blokkades of energieverstoringen vroegtijdig te kunnen opsporen en te herstellen.

 

Een healing biedt (preventieve) ondersteuning bij onder andere:

  • herstellen van innerlijke balans en algehele ontspanning
  • loslaten van (on)bewuste blokkades
  • verbeteren en verdiepen van de relatie met jouw paard/pony
  • acceptatie van veranderingen en aanpassingen (verhuizing, verandering van eigenaar/kuddegenoten, ander tuig, etc.)
  • opheffen van stress, angst, somberheid, lusteloosheid en trauma’s
  • emotionele en mentale problemen
  • een healing versterkt het herstel na een blessures of wond
  • (ongewenst) gedrag binnen de kudde, op stal, bij wedstrijden, etc.
  • heimwee en verdriet

Hoe ontstaan energieblokkades?

Energieblokkades kunnen ontstaan zodra de gevoelens/emoties en gedachten van jouw paard niet volledig verwerkt worden. De energie die deze gevoelens/emoties losmaakt wordt opgeslagen in de diepe cellen en kan na verloop van tijd een energieblokkade veroorzaken. Een grote oorzaak van het ontstaan van een blokkade is o.a. het grote empathisch vermogen van paarden en pony’s. Paarden zijn net sponzen: ze zijn lieve, zachte en open gevoelsdieren die gemakkelijk onze menselijke gevoelens, reacties en gedachten op zich nemen. Het kan zo zijn dat een paard dusdanig veel energie van ons oppikt dat hij/zij die energie zelf niet kan opschonen of verwerken.

Ook kunnen oude, traumatische of herhalende situaties/gevoelens/emoties stress met zich meebrengen wat jouw paard niet zelfstandig kan loslaten. De verbinding tussen jou en jouw paard kan hierdoor uit balans raken en wat gun ik het jullie om dit los te laten! Ik ben er van overtuigd dat iedere fysieke, emotionele of mentale klacht herleid kan worden naar een energieblokkade als oorzaak. Denk bij fysieke klachten/gedragingen aan bijvoorbeeld rugklachten, het brede scala aan typische blessures, bokken en steigeren. Tijdens een sessie ga ik met jou én jouw paard in gesprek om hier achter te komen, om dit te helen en op te schonen.

 

Welke voordelen heeft energietherapie voor jouw paard?

Energietherapie kan onder alle omstandigheden, ook tijdens ziekte of bij pijn, gebruikt worden en heeft geen ‘bijwerkingen’. Doordat alle energielichamen op holistische wijze worden meegenomen in een sessie werkt de energie tot in de diepste cellen door. Het voordeel is dat jouw paard een complete sessie ontvangt met een natuurlijke vorm van therapie die op het individuele lichaam van jouw paard wordt afgestemd. Heerlijk!

Verder kan energietherapie preventief worden gebruikt of als aanvulling en verdieping op andere behandelingen zoals bij fysiotherapie, osteopathie of massages. Het komt voor dat energietherapie tot succes leidt na één sessie maar vaak zijn er meerdere sessies nodig, net zoals wanneer wij mensen naar de fysiotherapeut gaan. Het ontstaan van een klacht is, net als het herstel, een proces.

 

Welke voordelen heeft energietherapie voor jou?

Zodra je een sessie bijwoont krijg je mooie inzichten en word je je meer bewust van wie jouw paard is en hoe hij/zij functioneert. Jouw paard kan ook als spiegel dienen en het laten zien als er bij jou iets uit balans is of aangeven waar jij jouw focus op mag leggen. Tijdens een sessie met jouw paard wordt als vanzelf ook jouw energetisch lichaam liefdevol geheeld. Je zult merken dat de energietherapie het contact tussen jou en jouw paard versterkt en verbeterd.