Energietherapie

Hoe ik werk

Reading: jouw persoonlijke paardentolk

Jouw paard of pony wordt door jou gehoord, een groter cadeau bestaat haast niet! Met veel plezier en liefde functioneer ik als jouw persoonlijke paardentolk, ik ben in staat om af te stemmen op de trillingsfrequentie van jouw dier en kan zo met hem/haar communiceren. Dit kan je het beste vergelijken met een radiofrequentie: mijn trilling is Q-Music en die van het paard is 538. Aan mij de taak om mijn frequentie af te stemmen op 538 om zo op gelijk niveau te communiceren.  Op die manier ontvang ik wat het paard wil zeggen of laten zien en kan dit aan jou vertellen. Wat mij betreft hebben alle paarden af en toe een gesprek met een paardentolk nodig zodat zij zich net zo uit kunnen drukken zoals wij mensen. Via de verbinding die ik heb kan jouw paard of pony aan jou laten weten of er iets is, waar hun behoefte ligt en of jij nog iets voor ze kan doen. Je kan vragen hoe het gaat, overleggen over iets én jouw dier de vrijheid geven om jou een diepgaande boodschap mee te geven.

Healing: afgestemd op jouw paard

Bij een healing op locatie raak ik jouw paard of pony zachtjes aan, bij een fotohealing wordt de energie ‘via de lucht’ naar jouw paard verzonden. Oude, overtollige en/of vastzittende energie wordt losgemaakt en opgeruimd. Zo ontstaat er  ruimte in het gehele lichaam en systeem om zich te vullen met nieuwe energie. Ik ben in staat om blokkades, energiestromen en chakra’s te voelen en om deze weer in harmonie te brengen met elkaar. De healing wordt als vanzelf aangepast aan de behoefte van jouw dier omdat ik ben afgestemd op zijn/haar energie. Zo krijgt jouw dier precies waar hij/zij om vraagt.

Het in balans brengen van de energie zorgt er voor dat het innerlijke zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd. Hierdoor is jouw paard weer in balans en harmonie met zichzelf met meer rust, blijheid en vrijheid als heerlijk gevolg. Alle lichamen van jouw paard worden geheeld: het spirituele, fysieke, emotionele en mentale lichaam.

Wat is energietherapie?

Energietherapie, ook wel healing genoemd, is één van de oudste vormen van genezing. De trillingen van het energieveld, de aura’s en chakra’s kunnen gehoord en gevoeld worden door degenen die hier gevoelig voor zijn. En ik heb dat geluk! Tijdens een sessie stuur ik een positieve stroom energie naar verschillende delen van het lichaam van jouw paard of pony om negatieve, oude of overtollige energie los te maken. Energietherapie bij paarden kan succesvol zijn voor het evenwicht in alle systemen resetten, om zich emotioneel te kunnen uiten en om het herstel van het lichaam te versnellen bij ziekte en blessures. Een sessie kan ook preventief worden gebruikt, om eventuele blokkades of energieverstoringen vroegtijdig te kunnen opsporen en te herstellen.

Een healing biedt (preventieve) ondersteuning bij onder andere:

 • herstellen van innerlijke balans en algehele ontspanning
 • loslaten van (on)bewuste blokkades
 • verbeteren en verdiepen van de relatie met jouw paard/pony
 • acceptatie van veranderingen en aanpassingen (verhuizing, verandering van eigenaar/kuddegenoten, ander tuig, etc.)
 • opheffen van stress, angst, somberheid, lusteloosheid en trauma’s
 • emotionele en mentale problemen
 • een healing versterkt het herstel tijdens en na een blessure of wond
 • (ongewenst) gedrag binnen de kudde, op stal, bij wedstrijden, etc.
 • heimwee en verdriet

   Wat houdt een healing op locatie in?

   Tijdens een healing werk ik met de energie die uit mijn handen stroomt, met het celgeheugen en de chakrapunten van het paard. Chakra’s zijn draaikolken van energie die worden waargenomen in verschillende delen van het lichaam (zie afbeelding). Ze staan in verband met de emotionele, fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Het fysieke en het energetisch lichaam zijn onderling nauw verbonden. Als jouw paard in het celgeheugen of een chakra een energetische blokkade ervaart kan hij/zij fysieke, emotionele en/of mentale klachten krijgen. Door healing toe te passen kijk ik op alle lagen op holistische wijze van het (energetisch) lichaam wat jouw paard nodig heeft.


   De ontspanning/release signalen die paarden direct of kort na een healing kunnen geven zijn:

   • gapen
   • likken
   • rollen
   • kauwen
   • mesten/plassen
   • winden
   • stampen met de voeten
   • ook kunnen grote release signalen zoals bokken, steigeren of bijten voorkomen

   Hoe ontstaan energieblokkades?

   Energieblokkades kunnen ontstaan zodra de gevoelens/emoties en gedachten van jouw paard niet volledig verwerkt worden. De energie die deze gevoelens/emoties losmaakt wordt opgeslagen in de diepe cellen en kan na verloop van tijd een energieblokkade veroorzaken. Een grote oorzaak van het ontstaan van een blokkade is o.a. het grote empathisch vermogen van paarden en pony’s. Paarden zijn net sponzen: ze zijn lieve, zachte en open gevoelsdieren die gemakkelijk onze menselijke gevoelens, reacties en gedachten op zich nemen. Het kan zo zijn dat een paard dusdanig veel energie van ons oppikt dat hij/zij die energie zelf niet kan opschonen of verwerken.

   Ook kunnen oude, traumatische of herhalende situaties/gevoelens/emoties stress met zich meebrengen wat jouw paard niet zelfstandig kan loslaten. De verbinding tussen jou en jouw paard kan hierdoor uit balans raken en wat gun ik het jullie om dit los te laten! Ik ben er van overtuigd dat iedere fysieke, emotionele of mentale klacht herleid kan worden naar een energieblokkade als oorzaak. Denk bij fysieke klachten/gedragingen aan bijvoorbeeld rugklachten, het brede scala aan typische blessures, bokken en steigeren. Tijdens een sessie ga ik met jou én jouw paard in gesprek om hier achter te komen, om dit te helen en op te schonen.

    

   Welke voordelen heeft energietherapie voor jouw paard?

   Energietherapie kan onder alle omstandigheden, ook tijdens ziekte of bij pijn, gebruikt worden en heeft geen ‘bijwerkingen’. Doordat alle energielichamen op holistische wijze worden meegenomen in een sessie werkt de energie tot in de diepste cellen door. Het voordeel is dat jouw paard een complete sessie ontvangt met een natuurlijke vorm van therapie die op het individuele lichaam van jouw paard wordt afgestemd. Heerlijk!

   Verder kan energietherapie preventief worden gebruikt of als aanvulling en verdieping op andere behandelingen zoals bij fysiotherapie, osteopathie of massages. Het komt voor dat energietherapie tot succes leidt na één sessie maar vaak zijn er meerdere sessies nodig, net zoals wanneer wij mensen naar de fysiotherapeut gaan. Het ontstaan van een klacht is, net als het herstel, een proces.

    

   Welke voordelen heeft energietherapie voor jou?

   Zodra je een sessie bijwoont krijg je mooie inzichten en word je je meer bewust van wie jouw paard is en hoe hij/zij functioneert. Jouw paard kan ook als spiegel dienen en het laten zien als er bij jou iets uit balans is of aangeven waar jij jouw focus op mag leggen. Tijdens een sessie met jouw paard wordt als vanzelf ook jouw energetisch lichaam liefdevol geheeld. Je zult merken dat de energietherapie het contact tussen jou en jouw paard versterkt en verbeterd.

   Een samenwerking met de reguliere geneeskunde? Graag!

   Met mijn liefdevolle intentie en de ondersteuning van helende energie help ik jou en jouw paard. Ik vergroot het welzijn van jouw paard, waarbij ik geen garanties kan geven voor volledig herstel. Ik kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van een healing of reading bij jouw paard. Ik adviseer jou een consult met een dierenarts, tandarts, fysiotherapeut, masseur etc., te blijven maken. Het afzien van medicatie zal ik jou ook niet adviseren. Een samenwerking tussen de reguliere geneeskunde en de energietherapie zie ik graag tegemoet.