Healing

Met een healing wordt jouw paard of pony ‘onder de motorkap’ bekeken door middel van energietherapie. Jouw paard krijgt een energetische check van de chakra’s en energiestromen in zijn/haar lichaam. Met de healing help ik jouw paard met het hervinden van zijn/haar innerlijke Paardenkracht. En dat gewoon bij jou op locatie!

Gun jij jouw paard of pony (preventieve) ondersteuning voor bijvoorbeeld:

 • het herstellen van de innerlijke balans
 • het loslaten van (on)bewuste blokkades
 • het verbeteren en verdiepen van de relatie met jouw paard/pony
 • de acceptatie van veranderingen en aanpassingen
 • het opheffen van stress, angst, somberheid, lusteloosheid en trauma’s
 • emotionele en mentale problemen;
 • het herstel van blessures en pijnbestrijding
 • (ongewenst) gedrag binnen de kudde, op stal, bij wedstrijden, etc.
 • een verhuizing, verandering van eigenaar of kuddegenoten
 • heimwee en verdriet

Wat houdt een healing op locatie in?

Tijdens een healing werk ik met de helende energie die uit mijn handen stroomt, met het celgeheugen en de chakrapunten van het paard. Chakra’s zijn draaikolken van energie die worden waargenomen in verschillende delen van het lichaam. Ze staan in verband met de emotionele, fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Het fysieke en het energetisch lichaam zijn onderling nauw verbonden. Met een healing wordt het evenwicht in de chakra’s hersteld en helpt het bij het herstellen van innerlijke balans. Als jouw paard in het celgeheugen of een chakra een energetische een blokkade ervaart kan hij/zij fysieke, emotionele of mentale klachten krijgen. Door healing toe te passen kijk ik op alle lagen van het (energetisch) lichaam wat jouw paard nodig heeft.

De ontspanning/release signalen die paarden direct of kort na de sessie kunnen geven zijn:

 • gapen
 • likken
 • rollen
 • kauwen
 • mesten/plassen
 • winden
 • stampen met de voeten
 • ook kunnen grote release signalen zoals bokken, steigeren of bijten voorkomen

In onderstaande afbeelding heb ik aangegeven hoe de chakrapunten heten, welke kleur ze hebben en waar de chakra’s bij paarden zitten. Tijdens een sessie behandel ik deze punten maar let ik ook op de seintjes die jouw paard mij geeft. Zo krijgt het hele lichaam de aandacht die het verdient.

“Ik had geen idee wat energietherapie was. Met hulp van Myrthe ervoer ik tijdens de sessie een zeer diepe wederzijdse verbondenheid met mijn pony. Summer en ik leken samen wel omringd door een wolk warmte, licht en liefde. Alle ballast rondom onze communicatie viel af en wat er overbleef was licht, simpel, mooi. De zwaarte was weg. Nu wist ik wat energietherapie was. We waren geheeld van denken, duiden en doen. Toen Summer en ik klaar waren kromde zij haar volledige bovenlijn en richtte zij zich op waarbij zij zich volzoog met lucht. Vervolgens liet ze de lucht met een klap uit zich ontsnappen waarbij haar lijf volledig ontspande. Daarna leek ze groter, gezonder, glanzender en ronder. Waanzinnig! Het was een prachtige ervaring onze connectie zo ongecompliceerd te voelen. Dankjewel Myrthe! Jij bracht ons daar met je rust en ruimte.”

Josefien & Summer

Praktische informatie

Bij een sessie op locatie vind ik het belangrijk dat het paard in een voor hem/haar fijne omgeving staat. Dat kan een paddock, poetsplaats, longeercirkel, stal(gang), een overkapping, rijbak of iets dergelijks zijn. Verder heeft jouw paard een halster om met een halstertouw. Met name ongestoord en droog (met een dak boven ons hoofd of buiten als het niet regent) kunnen werken is voor jou, jouw paard en mijzelf erg fijn. Zodra de temperatuur onder de 5 graden of boven de 25 graden komt, wordt de sessie verplaatst, dit omdat ik met mijn blote handen werk en het anders te koud of te warm is.

Voordat de sessie van start gaat ga ik met jou in gesprek over de aandachtspunten die jij hebt. Na de sessie overleggen we of en wanneer de vervolgbehandeling voor jouw paard plaats gaat vinden en hoe snel je deze op wilt volgen na de sessie van deze dag. Energietherapie kan ook toegepast worden ter preventie of simpelweg omdat jouw paard het prettig en ontspannend vindt; een soort onderhoudsbeurt.

Reizen en reiskosten

De reiskosten worden standaard retour gerekend. Ik baseer dit op de snelste route met Google Maps, van Raalte tot aan jouw locatie. Ik reis door heel Nederland, met een minimum aantal van 3 paarden vanaf 110 km enkele reis. Of dit op één locatie is of op verschillende locaties bij elkaar in de buurt, bijvoorbeeld bij paarden van vrienden/kennissen of mijn huidige klanten die ik kan wijzen op mijn komst naar een deel van Nederland, maakt voor mij niet uit.

Per dag geef ik aan maximaal 4 paarden een sessie op locatie, afhankelijk van de reistijd. Zijn er meerdere paarden die een sessie op locatie mogen ontvangen, bijvoorbeeld op een pensionstal, manege of meerdere paarden bij jou aan huis? Helemaal goed! Laten we samen de mogelijkheden bespreken.

0-15 km:         gratis
>15 km:          €0,19 per kilometer

Korting

Vanaf 4 paarden op één locatie ontvang je €10,- korting per sessie en vanaf 8 paarden €15,-

Een sessie annuleren
Het annuleren van een sessie op locatie kan kosteloos tot uiterlijk 24 uur voorafgaand aan onze afgesproken tijd, telefonisch of per mail. Niet op tijd doorgegeven annuleringen of wijzigingen worden voor 50% in rekening gebracht d.m.v. een factuur.